Notice: Trying to get property of non-object in /home/kapljuba/public_html/templates/corporate_response/vertex/responsive/responsive_mobile_top_bar.php on line 50
  • reg.
Subota, 12 Rujan 2020 05:08

VOLONTERSKA KUĆA "FRA JOZO RADOŠ-ĐOKA"

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U vremenu kada nas i prilike i situacija udaljavaju od ljudi, moramo nastojati biti bliski srcem jedni drugima.Ako smo bliski srcem ništa nije daleko...Ne mogu nas udaljiti ni kilometri, ni distance .
Ne mogu nas spriječiti da širimo dobrotu .Da smo daleko, ali i tako blizu.
U ova čudna vremena , kad imamo osjećaj da je sve nekako izokrenuto , trebamo tražiti razlog za osmijeh.A razlog za osmijeh , kod nas u Udruzi izazvale su fotkice , koje smo dobili od vlč.Odilona.
Istina ,bilo je tu i suza,jer fra Đoka ne bi bio Đoka , da nije malo i zaplakao! Naravno , bile su to suze radosnice, a vjerujemo i suze ponosa, jer i to je još jedan dokaz da “KAP LJUBAVI”, ide u pravom smjeru.Ostaje, opstaje i ide dalje zahvaljujući dragom Bogu i svima Vama koji ste dio Kapljice!
Pisali smo već da najveća prostorija u Domu sv.Ivana Pavla II ,u Beninu(učionica), nosi naziv Kapi ljubavi,da na igralištu stoji ime našeg grada Tomislavgrada, a od nedavno je i volonterska kuća dobila svoje ime “MAISON DES VOLONTAIRES FRA JOZO RADOŠ -ĐOKA”.
Nakon što je vlč.Odilon poslao fotografije, iste smo proslijedili fra Đoki, uz natpis -ovo je iznenađenje za tebe i nakon par minuta nazvali našeg “velikog šefa”, koji se drhtavim glasom javio i samo ponavljao”Šta je ovo, pa nisam znao”! Pa fratre da si znao, to ne bi bilo iznenađenje!! :-)
Jedan mali natpis koji je ovom fratru ispunio i srce i dušu, natpis koji je kod fra Đoke izazvao osmijeh na licu i suzu u oku.Lijepo je znati da se cijeni rad “Kapi ljubavi” i da tamo negdje u dalekoj Africi stoje natpisi “Kap ljubavi” i fra Jozo Radoš-Đoka.
Iako prilike za putovanje nisu bile najbolje, vlč.Odilon je ipak, na kratko uspio otputovati do Benina, posjetiti svoju obitelj, sirotište i djecu o kojoj se dobri ljudi skrbe preko udruge “KAP LJUBAVI”.
Zahvaljujući “kumstvima” i Vašim donacijama,Dom sv.Ivana Pavla II opstaje.”Da nije fra Đoke i “KAP LJUBAVI, iskreno ne znam , koliko bi sve tamo uspijevali, zato je ovaj natpis na volonterskoj kući ništa.Fra Đoka zaslužuje spomenik”-riječi su koje nam je vlč Odilon uputio.
Kako nam je rekao djeca su, Bogu hvala dobro, rastu.Od srca pozdravljaju i mole za svoje kumove i za sve koji pomažu rad Doma i tamošnje ljude.
Dragi ljudi, ovo su stvari koje nam daju vjetar u leđa, da nastavimo svi zajedno činiti dobra! Na ovaj ili onaj način dobro se ipak dobrim vrati.
Hvala Vam od srca što ste i Vi dio osmijeha ,koje donosimo i ovdje, na našim prostorima i na crnom kontinentu!Hvala vam što pomažete da pomognemo!
Hvala našim dragim kumovima,koji nam svake godine ponovno ukazuju povjerenje i nastavljaju uplaćivati školarine za djecu, od srca hvala svima! Neka Vas sve Božji blagoslov prati i kao što napisasmo , dobro dobrim vrati!

Svi koji želite pomoći rad udruge, poduprijeti naše akcije prema Africi ili postati kumovi , možete nam se javiti na telefone :034 354 420 ili 063 977 105

Pročitano 507 puta
Super Admin

Božji Blagoslov

VIOLETALjekarna Đivić Tomislavgrad

 

Naša Adresa:
Stjepana Radića b.b.
80240 Tomislavgrad, HBŽ
Federacija B i H
Radno vrijeme:
Pon. - Pet. 08 do 15 h, ukoliko nije
na vratima naznačeno drugačije!
Uključili smo još više terenskog rada, subotom nismo u uredu!

Iz Statuta

Udruga je osnovana da djelom i životom članova svjedoči kršćansku vjeru i djelotvornu ljubav prema svim ljudima , a pogotovu onima u nevolji.
Ciljevi djelovanja Udruge su:
-     svjedočiti svoju vjeru ljubavlju prema bližnjemu;
-     pružiti pomoć ugroženima kao što su :stare osobe, bolesnici, invalidi, nemoćnici,     
ovisnici, osobe koje žive na rubu ljudskog dostojanstva i svima kojima je potrebna     
bilo  kakva stručna ili materijalna pomoć.  

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter